Forfatter:
ISBN:
9788241959912
Utgivelsesår:
Innbinding:
Heftet
Sideantall
176
Alder:
Voksen

Antikken på trikken Den korteste historien om antikkens filosofi

En lettlest og underholdende introduksjon til antikkens tenkere. Små, velskrevne kapitler formidler antikkens filosofi så kort og fyndig at du blir kjent med en klassisk filosof på en trikketur.
Dette er filosofene som la grunnlaget for hva vi har blitt til i dag. Et eget kapittel tar for seg glemte kvinnelige filosofer.
«Denne boken er en invitasjon til deg som vil forstå litt mer av deg selv, som vil vite hvor du kommer fra, slik at du kanskje også kan forstå litt mer av hvor du er på vei. Og for å bli i stand til det, trenger du litt historie. Ikke hele historien, det blir for mye, men en liten bit. Og biten vi velger er den europeiske kulturens barndom, det vil si den greske antikken.»

«… en lettlest og interessant innføring i antikkens mytologi, naturfilosofi, etikk og samfunnslære … den som ønsker å fornye sin kulturelle hukommelse, har fått en unik mulighet»
Jon Kvalbein, Dagen

«Denne boka gleder jeg meg til a? lese pa? trikken … Er du den typen som tar sykkelen til jobb, er det nok best om du sitter bakpå. Så bra er denne boka … Uansett hvor vi slår opp i boka finner vi den samme krystallklare, underfundige og nesten mirakuløst velskrevne prosaen.»
Amund Børdahl, Vårt land

«Boka er en glimrende guide gjennom livets store spørsmål slik de ble stilt av antikkens filosofer. Hvordan gjør han det, spør jeg meg på et tidspunkt. Da er jeg halvveis i lesingen av boka. Hvordan klarer han å guide oss gjennom antikkens filosofi på et så ubesværet og fengende vis at jeg bare må lese ett kapittel til, og så ett til, og så ett til?»
Siri Lindstad, Forskerforum

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren