Margit Sandemo

Margit Sandemo

Margit Sandemo (1924 - 2018) regnes som alle serieforfatteres «mor», og Sagaen om Isfolket er legendarisk. Bokseriene hennes er utgitt i mange land, og mer enn 37 millioner bøker fordelt på over 185 titler har i årenes løp blitt sendt ut fra trykkeriene. 

Margit Sandemo sovnet stille inn i sitt hjem i Skåne fredag 31. august 2018.
Du kan lese pressemeldingen her
Du kan lese nekrologen skrevet av Margits redaktør og forlegger her 

Margit skrev sin første roman i 1963, og skuffelsen var stor da den ble refusert fra forlaget. Samtidig ble manuset foreslått som en føljetong i et ukeblad, og i 1964 kunne man lese De tre frierne i Norsk Ukeblad. I årene som fulgte ble Margits fortellinger utgitt som føljetonger i flere norske og skandinaviske ukeblader, og de kom senere også ut i bokform.

Jeg skriver eventyr for voksne, sa Margit Sandemo selv om sitt forfatterskap. Innholdet i disse eventyrene kan karakteriseres ved sin frodighet og fantasi – med fortellinger som rommer alt man kan tenke seg av spenning, drama og romantikk, ispedd en rekke overnaturlige elementer.

I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede. 

«Margits innsats er viktig for et allsidig lesende folk. Hun fanger den øvede leser og trener den nye. Hun fanger dem ved sin innlevelse i følelser og sinn.»
- William Nygaard 

«Margit Sandemos Sagaen om Isfolket er grunnen til at jeg ble lidenskapelig bokelsker og litteraturviter, og det innrømmer jeg gladelig.»
- Line Tidemann, redaktør i Biblioteket 

«Margit Sandemo er rett og slett vidunderlig.»
- Emine Saner, The Guardian 

Copyright © Vigmostad & Bjørke AS

All rights reserved

Vigmostad & Bjørke AS
Bladkompaniet
Att: K. Aarstrand
St Olavs gate 12
0165 Oslo
NORWAY

Bøker av Margit Sandemo