Ragnar Aalbu

Ragnar Aalbu

Ragnar Aalbu (f. 1966) er en norsk illustratør og bildebokforfatter. Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo (Institutt for grafisk design og illustrasjon) fra 1991 til 1996. Aalbu har blant annet laget bokomslag, bokillustrasjon, kampanjeillustrasjon, platecover, frimerker, plakater og utsmykning. Illustrasjonene hans er inspirert av eldre stilarter og uttrykk, samtidig er de både moderne og lett gjenkjennelige. Han er medlem av Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Tegnerforbundet og Norske Billedkunstnere.

 

Aalbu forfatterdebuterte med Fokus på ku i 2004, og mottok Kulturdepartementets debutantpris for den. Bøkene hans har mottatt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur tre ganger – Bildebokprisen (2018), Fagbokprisen (sammen med Stein Erik Lunde i 2015) og altså Debutantprisen (2005), – i tillegg har han vært nominert tre ganger.

 

Krokodille i treet (Cappelen Damm, 2015)  ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 2016.

Aalbu har også mottatt priser i Årets vakreste bøker og Visuelt-konkurransen, og er innkjøpt til Nasjonalbibliotekets samling av bokillustrasjoner. Han er dessuten representert i Martin Salisburys bok PLAY PEN – New Children’s Book Illustration (2007) og i Gestalten Verlags Little Big Books – Illustrations for Children’s Picture Books (2012).

 

 

«Alle bør lese/se bøkene til Ragnar Aalbu.»

Anne Cathrine Straume, NRK.

Foto: Geir Dokken

Bøker av Ragnar Aalbu

Se alle