Forfattere:
ISBN:
9788241916007
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
140
Alder:
9-12

Grønne greier Om natur og miljø og sånt

I Grønne Greier blir miljøspørsmål presentert på en frisk måte. Boken er en tegneseriebok om klima og miljø. Grønne Greier har siden våren 2016 prydet baksiden av Aftenposten Junior og fått utallige positive tilbakemeldinger.

Jenny Jordahl har en unik og humoristisk strek, og Ole Mathismoen har jobbet med klima- og miljøproblemer i Aftenposten i mer enn 30 år. De to er seriefigurer i boken, noe som gir nærhet til leseren når et til dels vanskelig stoff presenteres og forenkles.

Alvorlige tema som klima og miljø blir behandlet med et tilgjengelig blikk i denne boken. Barn er sterkt opptatt av plastforurensning, klima og natur som forsvinner. Boken er proppfull av ny kunnskap for vitebegjærlige. Grønne Greier vil være god støttelitteratur for alle aldersgrupper som trenger informasjon til egen nysgjerrighet, eller til oppgaver på skolen.

«Grønne greier» er en faktabok og en bruksbok, til nytte, inspirasjon og underholdning.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«De starter forbilledlig med å forklare begreper og faktiske forhold, før de orienterer om hva politikere og samfunnsaktører gjør, hvilke problemer vi står overfor, og hva vi som enkeltpersoner selv kan gjøre for å ta vare på naturen.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Gladhistorier som at ozonlaget er i ferd med å repareres viser at det ikke bare finnes menneskeskapte klimakriser, men også menneskeskapte redningsaksjoner. Denne boken er nettopp det, en menneskeskapt redningsaksjon.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Flott at de har klart å finne en form og ei stemme som rommer så mye kunnskap, entusiasme og moralsk alvor og fremdeles gjør det lekent»
Bokmorten, Moten Olsen Haugen

«En barnebok om miljø som bør inn i enhver bokhylle» TERNINGKAST 5
Maja Troberg Djuve, Dagbladet

«Jordahls fargesterke illustrasjoner er livlige, og skaper energi og humor.»
Maja Troberg Djuve, Dagbladet

«Bokens budskap er positivt, velegnet til å skape håp og engasjement.»
Ivan Chetwynd, Besteforeldreaksjonen.no

 

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren