Forfatter:
Illustratør:
Ragnar Aalbu
ISBN:
9788241917424
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Alder:
6-9

Hakk o ve

Hakkespetten oppsøker doktoren når han får vondt i hodet av all hakkingen. Beskjeden fra doktoren er klar: det er ingen annen utvei enn å omskoleres. Men hva i all verden gjør en hakkespett når han ikke lenger kan hakke?

ÅRETS BESTE BILDEBOK 2018.
Vinner av Bildebokprisen, Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2018. Fra juryens begrunnelse: «Bildebokmediet utnyttes optimalt» ( ) «gjennomarbeidet til minste detalj» ( ) «lag på lag av humor for store og små».

Sagt om boken:
«Dette er et lite kunstverk der slapsticks og mismot opphøyes i en større enhet. (...) Det er vittig, litt sårt og veldig vakkert.»
Anne Cathrine Straume, NRK
https://www.nrk.no/kultur/bok/stralende-surrealistisk-billedbok-1.14170248

«Alle bør lese/se bøkene til Ragnar Aalbu».
Anne Cathrine Straume, NRK
https://radio.nrk.no/serie/studio-2-p2#t=1h29m15.48s

Om forfatteren:
Ragnar Aalbu (f.1966) er bildebokforfatter og illustratør og har mottatt mange priser for sine bøker med minimalistiske og stiliserte illustrasjoner, blant annet Kultur- og kirkedepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2005. Han har vunnet gull i Visuelt, mottatt priser i Årets vakreste bøker og ble i 2016 nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, for bildeboka Krokodille i treet.

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.

Andre bøker av denne forfatteren