Forfatter:
ISBN:
9788241958328
Utgivelsesår:
Innbinding:
Innbundet
Sideantall
352
Alder:
Voksen

Jøden og jorden Drevet fra gård og grunn av norske nazister og gode nordmenn

Ukjent og rystende historie om en jødisk gårdbruker som ble forfulgt av bygdefolk.
I Vang i Valdres levde det under krigen en jødisk gårdbruker. Han og familien var ikke bare blitt forfulgt av tyskerne, men både før og etter krigen også av bygda.
Gjennom etterlatte beretninger og ulike dokumentfunn, folder den dramatiske og lidelsesfulle historien til Hans ­Salomon seg ut. Boken dokumenterer forfølgelsen av en jødisk bonde og hans familie, fra 1939 til i dag.
Antisemittismen i Norge opphørte ikke med Hitler og Quislings fall.

«… en rystende fortelling om en jødisk families kamp mot bygdedyr med og uten solkors.»
[Terningkast 5] Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«I Jøden og jorden gir Solbrekken oss livsviktig kunnskap om oss selv, vår historie – og noen svært gode råd til veien videre.»
Jonas Bals, «Ukens bok» i Klassekampen

«Ei viktig og god bok.»
Aage Sivertsen, Dag og Tid

«Ingeborg Solbrekken graver fram en glemt historie om Hans Salomon som var noe så sjeldent som en jødisk mann som eide et gårdsbruk i Vang i Valdres fra 1939 til 1948 … en av de mest innsiktsfulle og levende historier som er skrevet om en jødisk families liv og skjebne i Norge.»
[Terningkast 5] Kjell Solem, Bok365

«Jøden og jorden er svært medrivende og velskrevet. Har du først begynt å lese, er boka vanskelig å legge fra seg. Den står meget støtt på alle sine kilder, og dokumentasjonen er solid. Detaljene vil antakelig både overraske og sjokkere mange av dem som velger å lese boka.»
Morten Stensby, Avisa Valdres

Last ned forsidebilde
Noen ganger kan forsidebilder med få detaljer resultere i små bildefiler, for eksempel 250 KB. Dette skyldes at JPG-komprimeringen er effektiv. Til tross for at bildefilen er liten, vil de likevel være skarpe nok på trykk! Last ned bildet og åpne det fullskjerm: Ser det skarpt ut på skjermen, vil det også bli skarpt på trykk.